Intrebari Frecvente

Ce este Kitul GPL Dedicat?

KIT-ul GPL DEDICAT AGR reprezinta:


1. Componentele sunt alese in functie de autoturism astfel:
Componentele electronice sunt alese in functie de tipul autoturismului, anul de fabricatie si strategia de injectie a autoturismului;

Componentele mecanice, respectiv:
Reductorul se alege in functie de puterea si capacitatea motorului;
Multivalva se alege in functie de debitul de gaz necesar si puterea motorului;
Rampa de injectie si diuzele se aleg in functie de puterea motorului si strategia de injectie;
Dimensionarea corecta a accesoriilor, conductelor si furtunurilor necesare unui montaj corespunzator pentru fiecare autoturism.
2. Beneficiezi de un montaj conform standardelor europene:
Montajul se efectueaza in Service-uri autorizate RAR, care dispun de personal bine pregatit si informat de catre furnizor repecand tehnologiile de montaj puse la dispozitie de acesta.
Alegerea pozitiei de montaj a componentelor GPL ce alcatuiesc instalatia, trebuie efectuata astfel incat:
Componentele sa poata asigura o functionare optima, la parametrii pentru care a fost proiectata;
Pozitia componentelor sa fie in concordanta cu regulamentele Europene in vigoare;
Calibrarea sa fie facuta cu un soft performant – AC STAG

Montajul unui Kit GPL Dedicat este garantia ca motorul va functiona cu GPL la aceeasi parametrii pentru care autoturismul a fost proiectat, iar la capitolul siguranta putem spune ca un Kit GPL dedicat, montat pe un autoturism este de doua ori mai sigur decat sistemul de alimentarea cu benzina al acestuia.

GPL-ul uzeaza motorul?

Nu ! Chiar se reduce uzura motorului! Acest fapt se intampla mai ales la pornirile pe timp rece pentru ca GPL-ul nu spala lubrifierea uleiului de pe peretii cilindrilor. Motoarele moderne pe benzina se preteaza excelent pentru conversia pe gaz. GPL auto este curat, nu contine apa sau alte impuritati, are o ardere completa si nu genereaza depuneri calaminice pe pistoane, bujii sau segmenti; GPL nu se amesteca cu uleiul, nu conduce la degradarea acestuia garantind utilizarea uleiului in conditii de siguranta pina la termenul precizat de producator

De ce exista ingrijorari fata de acest sistem?

Cea mai mare parte a ingrijorarilor asupra sigurantei este PERCEPTIA si lipsa de familiarizare cu acest sistem. Ca si toti ceilalti combustibili, GPL-ul este inflamabil si de aceea trebuie manevrat in siguranta si cu atentie. Din acest motiv, industria a luat masuri stricte si tehnologii avansate pentru asigurarea sigurantei. Chiar si asa GPL-ul este ocazional victima unor articole de ziar alarmante asupra unor accidente izolate – de multe ori indiferent de cauzele producerii lor.

 

Sunt afectate performantele masinii?

Sunt foarte putine diferente intre performantele motorului pe GPL si cel pe benzina. Chiar daca in unele cazuri puterea poate sa scada cu pana la 10% in cazul unui sistem pe injectie lichida, performantele pot creste cu 5%. Unii soferi spun ca manevrabilitatea creste si pentru cineva care conduce o masina pe motorina sunt evident mai putine noxe.

Exista dezavantaje in folosirea GPL-ului auto?

In practica transformarea unui autovehicul pentru a putea functiona pe gaz implica inconveniente minore. Cea mai importanta dintre ele ar fi reducerea spatiului din portbagaj. O pierdere a puterii de accelerare si o mica crestere in greutate a masinii cu aproximativ 50 de kg.

Google+